Kör smart,

kör säkert,

spara ett liv 

Vi arbetar för att göra vår värld till en säkrare plats! 

Vi erbjuder bästa kvalitet på pedagogiska promilleglasögon (tillverkade i USA) för att hjälpa människor i alla åldrar att fatta bättre livsbeslut.

Vi erbjuder dessutom låga priser, snabb leverans och utestående garantier på promilleglasögon Läs mer >>

Ord. Pris 2990 kr/st. inkl. moms

Köp 3 eller mer för 2500 kr/st. inkl. moms

Spara 490 kr/st.

 

MER

INFORMATION

OM

PROMILLEGLASÖGON

 

Promilleglasögon simulerar effekterna av försämring av ett visst antal förmågor, som exempelvis: minskad vakenhet, saktad reaktionstid, förvirring, visuell snedvridning, förändring av djup- och distansuppfattning, minskning av den perifera visionen, dålig bedömning och beslutsfattande, dubbel vision och brist på muskulär koordinering. För en del människor, kan försämring av ovanstående exempel uppstå efter så lite som en drink utav alkohol, även om deras nivå av blodalkoholkoncentration (BAC) skulle vara ganska låg. Att kombinera en liten mängd alkohol med receptbelagda läkemedel kan också leda till försämring av ovanstående exempel, igen med möjligheten till låg BAC-nivå. Användning av olagliga droger kan också leda till ovanstående exempel, utan att BAC-nivån även är närvarande.

 

AKTIVITETER FÖRSLAG

REKOMMENDERAS

RISKUTBILDNING 1&2

- Alkohol glasögon i olika promillehalten, eleven märker effekten av alkohol i samband med körningen bl.a (dubbel seende, avstånd, koordinationsförmåga o balans.

- Droger glasögon (hallucinationer, dubbelseendeavstånd, koordinationsförmågan, balans)

- Trötthet glasögon: (Avstånd, koordinationsförmågan)

- Medicin glasögon:(koordinationsförmågan, avstånd, balans)

HANDLEDAREUTBILDNING

Mörker glasögon: elever får känna effekten av glasögon i samband med mörkerkörning.

FÄLTSÄKERHETSTEST

Det första aktivitet (kan göras med alla deltagare) är Att Gå på Linjen: Placera en tio-fotlinje på golvet med fältsäkerhet test-band. Be deltagaren att ta nio steg, i en rak linje, går häl till tå med händerna på deras sidor, vrid, och gå nio steg tillbaka, räkna steg högt när de går.

Det andra testet är Att stå med en ben. Med deras händer på deras sidor, få dem att lyfta en fot sex inches från golvet parallellt med jord. Titta på den förlängda foten, deltagaren räknar högt "en tusen en, tusen två osv ... " tills de har hållit foten ut för 30 sekunder.

Deltagaren borde utföra dessa test perfekt utan glasögon.
Däremot med promilleglasögonen på borde deltagaren misslyckas med båda testen, precis som en berusad förare.

FÅNGA BOLLEN

Låt deltagaren stå med en hand bakom ryggen medan deltagaren kastar fem små bollar (en i taget förstås), som de sedan behöver fånga med ena handen utan att använda några andra delar av kroppen.

UTMANINGSAKTIVITETS

Hitta ett visst telefonnummer i en telefonbok, ring eller meddela en vän på en mobiltelefon, lås upp telefonen, skriv flera meningar på skärmen (ta tid och jämför antal fel) eller åk som passagerare i en bil och försök att läsa trafik och gatuskyltar.

VAR FÖRSIKTIG!

Med hjälp av en ratt, får deltagaren köra runt klassrummet på en enkel kurs som du designar med maskeringstejp och trafiksäkerhet-koner. 

PLOCKA UPP

Kasta bilnycklar, mynt, tärningar, godis eller andra små föremål på golvet och berätta för dem att plocka upp objekten så fort som möjligt. Låt någon annan i publiken hålla reda på hur många sekunder det tar deltagaren att göra detta när det är nyktra och sedan andra gången samtidigt som de har på sig glasögonen. För en variation kan du kasta ett öre eller olika kronor och mynt på golvet, och sedan få deltagaren att plocka upp ett visst mynt när du beordrar dem att göra det.
 

ANNAN IDE …

Deltagaren behöver köra som "nykter" första gången och som "berusad" med promilleglasögonen andra gången.

Stanna på vägen, lyd trafikskyltar och undvik fotgängare, vilda djur och andra fordon. Detta kan också användas för att undervisa farorna med att meddela medan man kör.